Davids Gulvservice

Gulvafslibning

Gulvafslibning

 

Hvornår foretages gulvafslibning eller rettere sagt, hvornår skal mit trægulv slibes igen?

Du kan selv være med til at vurdere hvornår det er tid til at friske gulvene op igen, med enten en letslibning eller en fuld gulvafslibning, dette kan du som regel se med det samme, hvis du kan se gennemslid på lakken, kan mærke dybere ridser (med neglen) eller hvis de er blevet gulnet eller blevet mørkere med tiden og du godt kunne tænke dig at få dem lysere igen, blandet andet skjolder og plamager kan man fjerne igen, ved en fuldslibning, find ud af det ved at fjerne dine gulvtæpper fra gulvet, og se hvordan solen/sollyset har påvirket dine trægulve, træet er et levende produkt, og derfor sker disse ting.

Det slemmeste og mest “akutte” er nok hvis du er slidt igennem din behandling og kommet ned til træet hvor den så ikke er beskyttet mere. Hvis du så taber noget væske, mm. kan trægulvet suge det, og det kan foreårsage en evt. fugtskade som ikke kan reddes ved fuldslibning, men nu skal du ikke være urolig da 98% af alle gennemslid er blevet så pæn, at man dårligt kan se det efter gulvafslibning. De fleste steder som der opleves at være gennemslid på behandling er, indgang(entre), køkkener, foran badeværelset, foran udgang til haven, og under spisebordet.

 

>> Her kan du se et lille udvalg af “før og efter” billeder af gulvafslibning og efterbehandling. 

 

Letslibning el. Fuld gulvafslibning?

Letslibning er hvor man gør brug af en polermaskine en såkaldt woodboy, som med slibenet roterere på trægulvet for at gøre overfladen mat, og evt, små skrammer som ikke kan mærkes med neglen vil forsvinde, dette er også nødvendigt da ved ridsning af overfladebehandlingen gør at den nye behandling kan binde bedre og arbejde med træet, letslibning bruges kun som en slags rengøring/opgradering af trægulvet,

Fordele ved letslibning:

1. Opgradering af nuværende behandling.(Har du f.eks 2 lag lak på, kan du opgradere til 3-4 lag, dvs længere levetid)
2. Du kan spare penge da det ikke er ligeså tidskrævende som en fuldslibning.
3. Du undgår den store afstøvning da det ikke støver som en fuldslibning.

Ulemper ved letslibning:

1. Letslibning kan ikke fjerne skjolder, plamager, dybere ridser, lim, spartelmasse, misfarvninger m.m
2. Du kan ikke skifte behandling ved en letslibning, da træet skal være fri for gammel gulvbehandling (dvs. olieret gulve, skal olieres og lak på lak.
3.
Skævheder/ujævheder kan ikke oprettes ved en letslibning
4. Ved gennemslidte områder kan du risikere at skulle for behandle et par gange for du tager hele overfladen. (Fuld gulvafslibning anbefales)

 

Hvordan kan jeg finde ud af om mit trægulv kan tåle gulvafslibning?

Hvis du er i tvivl om dit trægulv kan tåle en gulvafslibning, så læs nærmere herunder.

I 99,9% af alle vores opgaver, har vi ikke oplevet at et trægulv ikke kan slibes, da man ved en gulvafslibning kun tager fra 0.2-0,5 mm, af selve trægulvet, dvs, har du gamle fyrretræsgulve, skal du slet ikke være i tvivl, da de som regel har et slidlag på 6-10 mm. slidlag. Så kan du selv regne ud hvor mange gange dit trægulvkan slibes, disse informationer er ikke aktuelle for alle trægulve, da nogle brædder kan have nogle skævheder og da bliver man så nød til at tage lidt mere for at udjævne og gøre det plant igen.

De eneste tidspunkter hvor du skal være urolig eller tvivle er hvis du har et lamel parketgulv, hvor der fra fabrikkens produktion kun er ca. 3-5 mm og allerede er blevet slebet før det, nedenunder vil vi sætte et billede af hvor på trægulvet du kan se slidlaget, mange gange kan det også være svært for en fagmand at undgå gennemslid på lamelle gulve, da der f.eks er målt et slidlag på 3 mm, i den ene ende af f.eks stuen, men i midten har der på et tidligere tidspunkt være en oprejsning af stavene hvor den blev planslebet, er der selvfølgelig et mindre slidlag. Dette kan ingen vurdere førend skaden er sket, det sker nu også meget sjældent at vi kun har oplevet det ca. 6-7 gange på 20 år(1 kunde ud af 3000), men dette skal da være til din oplysning da vi ikke hæfter for sådanne ting, Hvis det er til stor gene for dig, er der kun en mulighed, det er at udskifte det gennemslidte stave.

 

 

 

Ring til os på tlf. 6080 1988

Gulvafslibning